Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Om meg

Dette er min yogahistorie. Jeg håper du blir litt mer kjent med meg når du har lest denne historien. Den er ikke unik men forklarer litt om meg og den typen yoga jeg underviser.

Heidi portrett.jpg

Jeg heter Heidi Nørgaard Sørensen. Jeg er gift og sammen har vi tre voksne sønner. I 2011 begynte jeg å praktisere yoga sånn litt for meg selv. Da vi flyttet til Newfoundland i 2012 startet jeg en daglig praksis på et av de mange yoga studioene i St. John's. Jeg ble forelsket i Modo Yoga fra første stund. Den inkluderende og omsorgsfulle måten studioet ble drevet på, drev meg videre. Den dag i dag vil jeg fortsatt sende en varm takk til min aller første yogalærer Jill Holden for alt hun lærte meg der. Vel hjemme i Norge fortsatte interessen for yoga.

Sommeren 2019 tok jeg mot til meg og startet min 200 timers utdannelse som yoga lærer hos Axelsons Institute i Oslo. Med omfattende undervisning av lærere plukket fra øverste hylle, avla jeg min yoga lærer eksamen våren 2020. Det var helt fantastisk å gå inn i sommeren med bestått eksamen! Dermed satte jeg i gang "Sommeryoga i Havlund" i Sæby/Danmark hver onsdag hele sommeren. Det gav mersmak.

Selv om "frøet var sådd" trengte jeg mer kunnskap og innhold for å fortsette den type undervisning jeg ville gi. Jeg meldte meg derfor opp til en fordypende utdannelse hos Axelsons Institute, en 100 timers Yin Yoga lærer utdannelse. Samtidig med at jeg jobbet som yoga lærer assistent hos Axelsons tok jeg også et grunnkurs i Soneterapi. Det ble en fantastisk tid til tross for corona restriksjonene. Så rett før sommeren satte inn for alvor, avla jeg min Yin Yoga lærer eksamen.

Dermed var jeg klar for en ny sesong med "Sommeryoga i Havlund" denne gangen med mer innhold i min yoga lærer bagasje. Det resulterte i at jeg også kunne avholde min aller første yoga retreat i Sæby. Gjennom hele sommeren drømte jeg om å fortsette å undervise når jeg kom hjem til Sande. Jeg kontaktet derfor Lokalet Fremad og ble hjertelig tatt imot som leietaker.

I sesong 2021/2022 med MindfulYoga på Fremad hadde vi tre 10 ukers kurs; Høst kurs, Vinter kurs og Vår kurs. Til tross for et par korona nedstengninger gjennomførte vi også fem miniretreater; Høst retreat, Jule retreat, Vinter retreat, Påske retreat og Sommer retreat. For tredje året ble det også "Sommer yoga i Havlund", fra og med 15. juni til og med 24. august og med nesten 100 (99) besøk i hagen og låven - en god sommer, altså!

Årets kanskje største begivenhet ble vår internasjonale ukes retreat! Sammen med mine kjære yoga lærere fra Newforundland (Jill Holden) og Paris (Antoine Pommet) arrangerte vi retreat i Sæby. Skikkelig kult med elever fra Canada, Frankrike, Italia, Danmark og Norge!! Les gjerne mer under "Aktuelt"  for mer info.

Så var sesongen 2022/2023 med MindfulYoga over. Det ble to 10 ukerskurs i høst og i vinter og to 8 ukerskurs på senvinteren og våren. Høsten startet med fire fulle klasser på tirsdagene, så vi utvidet derfor med to klasser på onsdagene. Noen uker etter oppstart måtte vi midlertidig flytte ut fra Lokalet Fremad pga. et årlig arrangement. Vi fant midlertidige lokaler i Klubbhuset til Sande Sportsklubb på Lersbrygga, men fra og med kursstart 21. og 22. februar 2023 var vi igjen tilbake i Lokalet Fremad. Det ble ikke fullt så mange mini retreater denne sesongen, men vi hadde Jule retreat, Påske retreat og en koselig Sommer avsluttning. Etter sommeravsluttningen lukket vi dørene bak oss på Fremad for siste gang. Det var litt vemodig etter mange fine yogaklasser der.

"Sommeryoga i Havlund" (Sæby, Danmark) fortsatte for fjerde året på rad denne sommeren. Det ble syv uker i Havlunds lukkede hage og i låven, med kjente og kjære yogier fra Sæby. Den 11. august var vi igjen klar for Sæby Yoga Camp, med Jill fra Newfoundland og Antoine fra Paris og yogier fra Canada, Frankrike, Danmark og Norge. Les gjerne mer under "Aktuelt".

28. august åpnet vi dørene til vårt eget STUDIO i Sande sentrum! Tenk, MindfulYoga STUDIO! Her har MindfulYoga 9 faste klasser i uken. I oktober hadde vi "Rosa sløyfe" yoga og i november hadde vi "Herre yoga", noe som har resultert i at Herre yoga nå står faste på timeplan. Vi har inngått samarbeid med Hverdag&Hvile (Ann-Kristin Halle og Karianne Mørk Throndsen) som nå har Mindfulness undervisning og med Heidi Nylund som har Yin undervisning, i tillegg på mandager. Det er fantastisk å ha vårt eget STUDIO og her vil vi ut over faste kurs, fortsette med workshopper og dagsretreats. Vi kommer tilbake med spennende nyheter gjennom 2024! Håper vi sees!